Goed voelenJouw gevoel is heel belangrijk. Sta je gevoel helemaal toe. Geef het even geen naam, maar accepteer het als een fysiek proces in jouw lichaam. Er gebeurt niets voor niets in jouw lichaam en gevoelens denken niet. Er bestaan dus geen vervelende of blije gevoelens. Dat zijn de namen die we er aan geven. Probeer dat gevoel te omhelzen, zonder het meteen te benoemen. Alleen het proberen al is voldoende. Het hoeft niet te lukken. Je hoeft het niet eens te doen.

We hebben geleerd, je goed voelen, daar moet altijd iets voor gebeuren. Eerst moet je geld krijgen of iemand moet aardig zijn of het moet goed weer zijn, dan pas kan ik me goed voelen. We hebben altijd een conditie bedacht voor goed voelen. Ik kan me pas goed voelen als... ken je dat? Belachelijk! Je kan je zo maar goed gaan zitten voelen! Zo van mmm...

Dat gevoel kan je zo maar opwekken, er is niks voor nodig, jij beslist! Nu ga ik me goed zitten voelen... en verdorie het komt nog ook! Jij bent de baas in je eigen lijf, jij kunt voelen wat je wilt! Gevoelens zijn als kleuren. De ene kleur is niet beter dan de andere. Je kunt van alle kleuren genieten, zodra je echter gaat oordelen dat rood afschuwelijk is, blokkeer je de energie in je lichaam als je iets roods ziet en dat voelt niet echt prettig.

We kennen allemaal die steeds maar doormalende gedachten als: -Ik heb geen netwerk, waardoor ik geen kans heb op een baan, of -Op mijn leeftijd zitten ze niet meer op mij te wachten, of -Ik zak langzaam maar zeker in het moeras. Geen enkele van die gedachten voelt lekker. We voorzien gevoelens van dergelijke gedachten. Als je oefent (probeert) om alleen maar het gevoel te voelen, ben je in staat gevoelens van gedachten los te koppelen. Zodra je ze loskoppelt ..hoera.. blij komen ze in beweging en hup weg zijn ze. Gewoon er aan wennen om even je gevoel te voelen.
Zeg regelmatig tegen jezelf dat je vol liefde helemaal open staat voor alles en iedereen, dat je doet wat je het liefst doet, dat je leeft in overvloed en dat je de rust zelf bent.